5 Mart 2013 Salı

Lazanya yaptım kii:)

Ne zamandır aklımda olan ancak yapamamaktan korktuğum için elimin bir türlü gitmediği bir yemekti lazanya.
Gözümde o kadar büyümüştü ki bir türlü cesaret edememiştim. 
Hafta sonunu da fırsat bilip bir girişeyim dedim veee sonuç şahane.
Bayıla bayıla yedik:) Hiç de korktuğum kadar yokmuş:)
İşte tarifim:)


Öncelikle tavamıza göz kararı yağımızı koyduktan sonra ki ben elimden geldiğince tüm yemeklerimde zeytinyağı kullanırım minik minik doğradığımız soğanlarımızı atıyoruz.


Ve pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.


Daha sonra soğanlarımızın içine 1 diş ince dilimlenmiş sarımsağı da attıktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçamızı koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.


Sonra da istediğimiz miktarda kıymamızı koyup kavurma işlemine devam ediyoruz.
Ben köfte dışında kıymadan tane tane çok hoşlanmadığım için kıymasını az koyup sosunu bol tutmaya karar verdim:)



 Kıymamızı da kavurduktan sonra istediğimiz miktarda domates sosumuzu ve baharatlarımızı ekleyip bir süre karıştırdıktan sonra harcımızı kısık ateşte bırakıyoruz.

Ben domates sosunu 2 soda şişesi miktarında koydum:) Kayınvalidem soda şişelerine yapmış sosları, onu ölçü alarak yaptım:) 
Baharat olarak ise; kırmızı biber, kırmızı pul biber, kimyon, nane, kekik, karabiber kullandım. 




Harcımız kısık ateşte pişmeye devam ederken Knorr Beşamel Sos'umuzu paketin arkasındaki tarife uygun bir şekilde yapmaya başlıyoruz.


Sosumuz kaynamaya başlayınca iyice karıştırmaya devam ediyoruz ve bu arada harcımızı ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. 


Beşamel sosumuz piştikten sonra lazanyayı yapacağımız borcamımızı alıp biraz yağladıktan sonra beşamel sosumuzdan bir kısım borcamımızın altına yayıyoruz.


Daha sonra üzerine Pastavilla lazanyalarımızı diziyoruz. 
NOT: Bazı tariflerde lazanyaların haşlanması gerektiği yazıyor bazı yerlerde ise buna gerek olmadığını.
Ben kesinlikle buna gerek yok diyorum:)


Bu sefer lazanyalarımızın üstüne kıymalı harcımızdan yayıyoruz ve üzerine yine lazanyalarımızı diziyoruz.
Bu işlemi bir sıra beşamel sos, bir sıra lazanya, bir sıra kıymalı harç şeklinde devam ettirebildiğimiz kadar devam ettiriyoruz ve en üste beşamel sosumuzu döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırınımıza atıyoruz:)
Toplam 20-25 dakika pişiriyoruz fakat son 5-10 dakika çıkarıp rendelediğimiz kaşarları da üzerine yayıp tekrar fırına atıyoruz ve işte sonuç...

Taa daaaaa:):):):)


Çok leziz görünmüyor mu?
Yaptığım günden beri tadı damağımda. En kısa sürede bir daha yapacağım:) 


Biz beyaz şarap eşliğinde yemeyi tercih ettik. Şiddetle tavsiye edilir:)